Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
vannak még párhuzamok...
  2008-05-12 22:01:58, hétfő
 
  Burmában fordul először termőre a rizs - Ország romokban és nyomorban - Az EP mélyen hallgat


2008. május 12.


Burmában fordul először termőre a rizs - Magyarországon fordul elsők között termőre a búza.
De vannak még párhuzamok...

A burmai puszitító ciklon utáni képsorokat nézve össze szorult a szívem. De az öklöm is! Ennek az országnak a helyzete jó példa arra, hová vezet az, ha önző, dilettáns, harácsoló emberek a vezetőik.

Az burmai nép nem élne ilyen szegénysorban, ha a demokráciát lábbal taposó, saját zsebre dolgozó katonai junta helyett képzett, hazájukat szerető, becsületes emberek vezetnék az országot. Lennének utak, infrastruktúra és nem összetákolt kalyibákban tengődnének az emberek.

A junta 18 éve nem hívta össze a parlamentet.
Az őket kiszolgáló hadseregre és rendfenntartó erőkre támaszkodva megfélemlítik az ellenzéket és az egyszerű polgárokat is. Nem átallanak ópiumkereskedéssel foglalkozni, a világ ópiumtermelésének 8%-át ők végzik, de egyéb drogok előállításával és forgalmazásával is hatalmas vagyonokat vágnak zsebre.


Minden évben náluk fordul először termőre a rizs, így a rizs árának kialakításában nagy szerepük van. Jelentős tikfa, textil, földgáz, és olajexportőrök is. A haszon az ország vezetői (inkább: elnyomói) zsebébe vándorol. Most van pofájuk az ENSZ-től segítséget kérni, a helyett, hogy a lopott milliárdokból legalább ilyenkor vissza adnának valamit a népnek.

E helyett a világ különböző helyeiről érkezett segélyszállítmányokra a junta vezetőinek képét képesek rátenni, mintha ők adnák a segélyt az embereknek (tehetik, mert a külföldieket nem engedik be az országba, csak a csomagokat).

Ők osztják szét a segélyszállítmányokat. Már amit szétosztanak. Eddigi viselkedésük alapján élek a gyanúperrel, hogy jó részét lenyúlják.
Hiába írjuk mi meg az igazságot - és a világ sajtója szintén -, az információ az infrastruktúra hiánya miatt nem jut el hozzájuk. Azt pedig ugye nem gondolhatjuk, hogy a helyi lapoknak módjukban áll megírni az valóságot.

Hogy miért tehetik mindezt meg? Mert a nagypolitikában ez az ország nem számít fontosnak. Hogy az emberiség szempontjából fontos lenne a kábítószer előállítását megszüntetni? Igen, de az nem jár óriási haszonnal - gondolják az ostoba politikusok. Pedig ha számba veszik a következményeket, akkor igenis óriási haszna lenne.

Hogy mit gondolhat az az ember, aki ott él? Mi ezt nagyon is jól tudjuk. Gondoljunk csak vissza a saját történelmünkre! Sok példát lehetne felhozni a múltból és jelenből, hogy mikor, mi lehetett volna országunk sorsa, ha nagy formátumú, önzetlen, okos, becsületes emberek vezetik. Ha az irigység és harácsolás helyett a köz érdekei kerülnek előtérbe.

Van, hogy egy ország népe egyedül nem képes az őt elnyomókat elzavarni. A szabad országoknak a szolidaritás nevében kötelességük lenne őket segíteni. Ritkán teszik ezt meg. Mi megtapasztaltuk '56-ban, hogy milyen az, ha egy kis néptől elfordulnak a nagyok, mert saját önző érdekeik éppen mást diktálnak.

Képviselőink az ENSZ-ben és az Európai Parlamentben ilyen dolgokról mélyen hallgatnak. Eszük ágában sincs felhívni a többi ország figyelmét arra, hogy mi a morális kötelességünk embertársaink megsegítésében. Pedig történelmünk, tapasztalataink feljogosítanak bennünket erre.

F.Á.

http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=14333& ;Itemid=52
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: következményeket, tapasztalataink, forgalmazásával, nagypolitikában, megtapasztaltuk, magyarországon, előállításával, kialakításában, infrastruktúra, megsegítésében, történelmünkre, olajexportőrök, feljogosítanak, megfélemlítik, rendfenntartó, szegénysorban, szempontjából, kötelességünk, milliárdokból, embertársaink, előállítását, megszüntetni, képviselőink, kötelességük, szolidaritás, parlamentben, szétosztanak, történelmünk, viselkedésük, gondolhatjuk, külföldieket, tengődnének, politikusok, összetákolt, kalyibákban, parlamentet, burmai puszitító, demokráciát lábbal, őket kiszolgáló, egyszerű polgárokat, világ ópiumtermelésének, rizs árának, ország vezetői, lopott milliárdokból, világ különböző, junta vezetőinek, világ sajtója, infrastruktúra hiánya, helyi lapoknak, emberiség szempontjából, kábítószer előállítását, ostoba politikusok, Európai Parlamentben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Facebookon kaptam  Png telefon  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Albert Einsteinről  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nevem  Németh László tollából  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  A kételkedés kezelése  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A Megváltó szolgálatában  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Adakozás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Lóhere  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png lepke  Png nő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  képre írva  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  A kételkedés kezelése  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Png lepke  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  Png kislány  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem tudhatod  Png ház  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mai harmónia kártyám  Png virág  A kételkedés kezelése  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy bizonyos határt  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Esti kép  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
burmai puszitító, demokráciát lábbal, őket kiszolgáló, egyszerű polgárokat, világ ópiumtermelésének, rizs árának, ország vezetői, lopott milliárdokból, világ különböző, junta vezetőinek, világ sajtója, infrastruktúra hiánya, helyi lapoknak, emberiség szempontjából, kábítószer előállítását, ostoba politikusok, saját történelmünkre, ország népe, szabad országoknak, szolidaritás nevében, többi ország, morális kötelességünk, következményeket, tapasztalataink, forgalmazásával, nagypolitikában, megtapasztaltuk, magyarországon, előállításával, kialakításában, infrastruktúra, megsegítésében, történelmünkre, olajexportőrök, feljogosítanak, megfélemlítik, rendfenntartó, szegénysorban, szempontjából, kötelességünk, milliárdokból, embertársaink, előállítását, megszüntetni, képviselőink, kötelességük, szolidaritás, parlamentben, szétosztanak, történelmünk, viselkedésük, gondolhatjuk, külföldieket, tengődnének, politikusok, összetákolt, kalyibákban, parlamentet, támaszkodva, demokráciát, országoknak, foglalkozni, gyanúperrel, elfordulnak, vezetőinek, becsületes, segítséget, embereknek, hadseregre, információ, vagyonokat, harácsolás, polgárokat, ellenzéket, kiszolgáló, kábítószer, csomagokat, gondoljunk, párhuzamok, képsorokat, hallgatnak, elnyomókat, figyelmét, gondolhat, országnak, lenyúlják, különböző, helyeiről, módjukban, elzavarni, valóságot, dolgokról, emberiség, fontosnak, puszitító, átallanak, hazájukat, haszonnal, diktálnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.